Seznam alergenů
publikovaný ve směrnici 2000/89 ES od 13.12.2014 směrnicí 1169/20011EU
1 - Obiloviny obsahující lepek
(pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich).
2 - Korýši a výrobky z nich.
3 - Vejce a výrobky z nich.
4 - Ryby a výrobky z nich.
5 - Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich.
6 - Sojové boby (sója) a výrobky z nich.
7 - Mléko a výrobky z něj.
8 - Skořápkové plody (mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové
ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich).
9 - Celer a výrobky z něj.
10 - Hořčice a výrobky z ní.
11 - Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich.
12 - Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, I, vyjádřeno SO2.
13 - Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj.
14 - Měkkýši a výrobky z nich.