Informace - alergeny

 

 


Seznam alergenů

publikovaný ve směrnici 2000/89 ES od 13.12.2014 směrnicí 1169/20011EU

 

1 - Obiloviny obsahující lepek

(pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich).

2 - Korýši a výrobky z nich.

3 - Vejce a výrobky z nich.

4 - Ryby a výrobky z nich.

5 - Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich.

6 - Sojové boby (sója) a výrobky z nich.

7 - Mléko a výrobky z něj.

8 - Skořápkové plody (mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové

ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich).

9 - Celer a výrobky z něj.

10 - Hořčice a výrobky z ní.

11 - Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich.

12 - Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, I, vyjádřeno SO2.

13 - Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj.

14 - Měkkýši a výrobky z nich.